مرحبا بك يا زائر نحن سعيدون جدا بتشريفك منتدانااملين الا تتردد فى انضمامك الينا ودعوة اصدقائك للتسجيل والمشاركه معناواهلا بك بيننا فى صرحنا المتواضع
اللهم انت ربى خلقتنى وانا عبدك وانا على عهدك ووعدك ما استطعت اعوذ بك من شر ما صنعت وابوء اليك بذنبى فاغفر لى انه لا يغفر الذنوب الا انت
أخى الزائر ( ة ) بعد اتمامك لتسجيلك بمنتدى سعيد شرباش تذكر تفعيل حسابك من بريدك الذى قمت بأدخاله لتستطيع تفعيل عضويتك وبدء المشاركه معنا
على الساده زوار منتدىسعيد شرباشالكرام اذا اردتم الانضمام الى صرحنا المتواضع فبرجاء اثناء تسجيلك كتابة كلمة السرحروف وارقام معا حتى يتم اتمام تسجيلك بنجاح مع تحياتادارة المنتدى
هذه الحشوة جميلة جدا ورااااااائعة جربوها ولن تندموا
*مقادير الحشوة : - ربع كيلو لحمة مفرومة -بصلة كبيرة مقطعة مكعبات ... -فلفل أخضر مكعبات -جزرة مكعبات صغيرة -بطاطس مكعبات صغيرة -فص ثوم مفروم - مشروم إن وجد -جبنة شيدر سر الطعم
وانا بحب احطهم فوق بعض حتى يتشربوا التتبيلة من بعض.
وللموضوع بقية إن شاء الله
الاميرة يارا نائبة المدير العام
sms : عدد المساهمات : 85734 صوره :
موضوع: رد: ستة أكلات تجنننننننن وبفرخة واحدة بس الخميس 12 يوليو 2012, 4:55 pm
بعد أما تبلناها حوالى نصف ساعة أو أكثر حسب الرغبة والوقت المتاح ...نبدأ نجهزها لطبخها .
- دى القطعة الى كنا كتبنا عليها رقم واحد عشان لما نيجى نستخدمها نفتكرها...هنحتاج معاها خلة اسنان( tooth picks ).
نلفها مثل الرول
وتصبح مثل الوردة هكذا .
* نيجى لرقم 2
نبدأ نعمل القطعة رقم أثنين 2 ...هنحتاج معاها عود بقدونس ويفضل يكون رفيع وطرى حتى يسهل ربطه ...وطبعا هنحتاج الحشوة . - انا عملت حشويتين والاتنين احلى من بعض ... حشوة لحمة وحشوة بالكبدة وبكدة يبقى استفدنا من كبدة وقنصة الفراخ وهى عبارة عن ( بصلة مكعبات شوحتها مع فلفل أخضر وعندما يذبل نضيف طماطماية مكعبات وعندما يذبلوا نضيف الكبدة المكعبات وهى بتستوى بسرعة نتبلها بملح وفلفل وكمون وشوية خل وليمون )
نضع الحشو فى المنتصف وليس على الاطراف
- نضم الطرفين هكذا - نضع عود البقدونس فى الثغرة الى عملناها من قبل ونربطه .
* ملحوظة :
-نترك الاطراف خالية من الحشو حتى يظهر شكلها .
وهتكون بالشكل دة
ثم نضعها على شرائح بصل لضمان عدم التصاقها فى صينية الفرن .
-أعطت شكل فراشة ممكن تقديمها بهذا الشكل بعد التسوية.
*نيجى بءة لرقم 3
- طيب فاكرين المثلث اللى كنا قطعناه من القطعة رقم اثنين هنحتاجه دلوقتى ...
هنضع مثلث فوق ومثلث تحت
هتكون بالشكل دة ...بس نجعل آخر المثلث على جزء من الصدر حتى لاينفصل عنه
ثم نضع الحشوة فى المنتصف.
أيضا ربطها بعودين بقدونس .
- هذا شكلهم بعد أن إنتهينا من تشكيلهم . - ثم نضع عليها الماء الساخن .
- نغطيها بورق فويل وندخلها الفرن على نار متوسطة لمدة ربع ساعة.
نكمل بعد أما تستوى
الاميرة يارا نائبة المدير العام
sms : عدد المساهمات : 85734 صوره :
موضوع: رد: ستة أكلات تجنننننننن وبفرخة واحدة بس الخميس 12 يوليو 2012, 4:56 pm
*نبدأ نعمل الصوصات على ما الفراخ تستوى
* مكونات الصوص الاول:
* هذا الصوص جميل جدا لمحبى الحار ( الشطة ) .
المقادير
-مكرونة أسباجتى أو شرائط مسلوقة
-بصلة صغيرة انصاف شرائح .
-قرن فلفل شطة للى يحب.او إستبداله بفلفل عادى.
-بشر ليمونة
-فص ثوم مفروم
- قطعة زنجبيل
معلقة كبيرة نشا
- ملح وفلفل أسمر
- نشوح البصلة فى الزيت حتى يصبح لونها بنى ثم نبشر الثوم والزنجبيل ونشوحهم قليلا ثم نضيف الماء الساخن .
ثم نضيف الفلفل الاحمر وبشر الليمون ونتركهم يغلوا خمس دقائق ...ثم نضيف النشا بعد تذويبه فى ماء بارد مع التقليب المستمر حتى لا يتكتل ونترك يغلى لخمس دقائق أخرى ...نريد أن يكون الصوص متوسط السماكة .
بعد الانتهاء من الصوص نأخذ جزء منه ونضعه فى طبق التقديم وباقى الصوص نضيف له المكرونة المسلوقة ونقلبها لمدة دقيقتين حتى تتشرب الصوص ثم تقدم .
- قدمتها بالشكل دة .
ودة طبق للحبايب.
- نيجى للصوص التانى:
*مقادير الصوص الثانى :
-بصلة صغيرة مكعبات -شرائح مشروم - فص ثوم مفروم -معلقة كبيرة دقيق -بصلة صغيرة مكعبات -شرائح مشروم - فص ثوم مفروم -معلقة كبيرة دقيق
ثم نضيف الثوم المفروم والمشروم ونقلبه لمدة دقيقة .
ثم نضيف الدقيق .
ثم نضيف الماء الساخن مع التقليب المستمر حتى لا يتكتل الدقيق ونتركها تغلى لمدة ربع ساعة ثم نضيف الشوربة من الفراخ بعد إخراجها من الفرن ...كلما تركناها تغلى كلما كان الصوص اغمق ويمكن إضافة ماء أو شوربة إذا إحتاجنا .
وهنا قدمت الصوص مع شكل من أشكال الفراخ مع أرز ابيض مع المتبقى من حشوة الكبدة او اللحمة المفرومة .
وهنا قدمته مع شكل آخر من الفراخ
***بعض الافكار: - ممكن تشوفى انتى بتجيبى كام فرخة فى الشهر وتجبيهم مرة واحدة وتقسيمىهم على أكلات وكل مرة تعملى شكل من الاشكال دى ويبقى تغيير فى شكل الاكل كل مرة بلون جديد . - ممكن لو مش عايزة تعملى كدة تعملى الفرخة كلها بصوص واحد مش شرط كل الصوصات اللى نزلتها واللى لسة هنزلها ويبقى كل مرة صوص جديد . وبكيفكم بءة العبوا فى الفراخ براحتكوا .
الاميرة يارا نائبة المدير العام
sms : عدد المساهمات : 85734 صوره :
موضوع: رد: ستة أكلات تجنننننننن وبفرخة واحدة بس الخميس 12 يوليو 2012, 5:05 pm
الاميرة يارا نائبة المدير العام
sms : عدد المساهمات : 85734 صوره :
موضوع: رد: ستة أكلات تجنننننننن وبفرخة واحدة بس الخميس 12 يوليو 2012, 5:06 pm
الاميرة يارا نائبة المدير العام
sms : عدد المساهمات : 85734 صوره :
موضوع: رد: ستة أكلات تجنننننننن وبفرخة واحدة بس الخميس 12 يوليو 2012, 5:07 pm
رودينا مراقب
sms : عدد المساهمات : 1228 صوره :
موضوع: رد: ستة أكلات تجنننننننن وبفرخة واحدة بس الأحد 15 يوليو 2012, 12:45 pm
الاميرة يارا نائبة المدير العام
sms : عدد المساهمات : 85734 صوره :
موضوع: رد: ستة أكلات تجنننننننن وبفرخة واحدة بس الأحد 15 يوليو 2012, 12:57 pm